Меркел пристигна в САЩ, среща се с Тръмп (видео+снимки)

  • 17 март 2017 18:45

  • 8149
  • 7
Меркел пристигна в САЩ, среща се с Тръмп (видео+снимки)
© Getty Images/Guliver

Започна срещата на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която е на посещение в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп заяви, че двамата ще обсъдят наистина много въпроси, а позирайки преди срещата пред фоторепортери в Овалния кабинет на Белия дом, се пошегува: "Изпратете хубава снимка в Германия, моля!".

Тръмп днес приема Меркел в Белия дом, след като през по-голямата част от 2016 г. той я критикуваше и я обвиняваше, че е "разрушила" Германия, като е допуснала огромен брой бежанци от Сирия, предаде Асошиейтед прес.

Това е първата среща на Тръмп и Меркел, лидерите на двете най-влиятелните западни страни в света. Белият дом обяви, че те ще обсъждат укрепването на НАТО, борбата с организацията Ислямска държава и намирането на решение на украинския конфликт. Всички тези въпроси се нуждаят от тясното сътрудничество между САЩ и Германия, отбелязва АП.

Разговорът между двамата ще приключи с обща пресконференция. Срещата може да бъде повод за рестарт на отношенията между двете страни. При срещите с чужди лидери, откакто встъпи в длъжност, Тръмп се показа по-дипломатичен. Миналата година, когато критикуваше Меркел, Тръмп каза: "Гледайте какво се случи на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, за която винаги съм мислел, че е много добър лидер, преди тя да направи това. Аз не знам какво се обърка с нея. Какво се обърка? Ангела, какво се случи?". Тези думи Тръмп изрече миналия август на предизборен митинг във Вирджиния, критикувайки Меркел за миграционната й политика.

Той разкритикува и сп. "Тайм", когато обяви Меркел за "личност на годината" за 2015 г., вместо да избере него. На предизборен митинг, Тръмп дори прибягна до името на Меркел като нападка срещу противничката си Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, за която каза, че искала да бъде "Американската Ангела Меркел". Но все пак Тръмп изказа и респект към германския лидер. Когато през септември го попитаха в телевизионно интервю на кой световен лидер се възхищава, президентът отвърна, че се възхищава на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8149 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Нострадамус

2017.03.20 | 06:54

7
И на Асад, и на Путин , съдбата ще бъде една и съща, както на всички диктатори: Мусолини, Хитлер, Садам, Кадафи, Пол Пот и т.н.
Вижда се края

2017.03.18 | 09:59

5
Асад при Кадафито и Садам! Путин при Хитлер и Мусолини. Право на избор- или сам да играе на руска рулетка ,както Хитлер, или руснаците да го обесят с главата надолу, както италиянците обесиха Мусолини!
оня с коня

2017.03.18 | 09:59

6
Хейтър малоумен.

2017.03.17 | 20:35

1
ЩЕ ИМА РАЗЧЕКВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПЕТОЛЪЧКИ
навярно

2017.03.18 | 09:59

4
и ще си лижат клиторите цяла нощ.

2017.03.18 | 09:59

3
НЕ, ТИ ЩЕ ЛИЖЕШ ПАТКАТА НА НЯКОЙ АМЕРИКАНСКИ СОЛДАТ КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК.

2017.03.17 | 21:13

2
За благоденстваща цивилизована България! И леви, и десни- всички за НОВА РЕПУБЛИКА!

Добави коментар

Водещи новини