Син на Мохамед Али подкрепи в Конгреса противниците на миграционния указ на Тръмп

  • 10 март 2017 11:51

  • 3378
  • 4
Син на Мохамед Али подкрепи в Конгреса противниците на миграционния указ на Тръмп
© Getty Images/Guliver

Мохамед Али младши, едно от деветте деца на бившия боксов шампион, постави в четвъртък името си в услуга на американските демократи, противници на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Той заяви пред Конгреса, че е бил подложен на разпит на границата, защото е мюсюлманин, предаде Франс прес.

Синът на Мохамед Али е гражданин на САЩ, 44-годишен и не особено известен, освен с прочутия си баща, с когото дълго време не бяха в близки отношения.

Придружаван от майка си Халила Камачо-Али - втората от четирите съпруги на краля на бокса, връщайки се от Ямайка през февруари, той бил спрян от агенти на миграционните служби на летището във Форт Лодърдейл, дни след като президентът на САЩ подписал указа, който затвори границите за хора от 7 мюсюлмански страни.

По думите на Али младши един агент на два пъти го запитал каква вяра изповядва. "Мюсюлманин съм", отвърнал задържаният, чието име в американските документи се изписва като "Мухаммад Али младши". В крайна сметка агентите освободили и него, и майка му - след час и 45 минути на въпроси и проверки.

"Имах усещането, че отново съм на погребението на баща си. Не знаех какво да кажа", каза той в четвъртък.

Службата за митнически и граничен контрол на САЩ не коментира конкретно случилото се, но подчерта, че "не дискриминира хората въз основа на вярата им, расата, етническата принадлежност или сексуалната ориентация".

Двамата Али, бяха поканени в четвъртък да свидетелстват пред Конгреса от парламентаристи демократи, според които указът на Тръмп е антимюсюлмански - и в първата си версия, блокирана от съда и после отзована, и във втората, която се очаква да влезе в сила на 16 март.

"Те видяха, че съм черен и мюсюлманин, и ме помислиха за терорист", разказа Али младши, като изтъкна, че е носел документи, по-специално американския си паспорт. "Рекох си, че се връщаме към робството", заяви той пред конгресмените. "Никога не съм се чувствала толкова зле в собствената си страна", коментира Халила Камачо-Али, която подкрепи законопроект на демократите срещу расовото профилиране.

По думите на чернокожия парламентарист демократ Джон Кониърс "страната ни е на път да загърби историческата си роля на убежище и крепост на толерантността и да поеме по пътя на параноята", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3378 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
този на снимката

2017.03.14 | 07:23

3
е шута Жорж Ганчев на америката. Прави шоу по тв,но стриктно изпълнява повелите на чифутите за новия световен ред.

2017.03.14 | 07:23

4
АМЕРИКАНСКИТЕ ШУТОВЕ СА ЗА ВАШИТЕ ОДРИСКАНИ ЗАДНИЦИ
ЗАЩО путин ПЕДАЛА ОБИЧА РЕЗАКА НА ЕРДОГАН МАНАФА

2017.03.14 | 07:23

2
??????????????????????????????ДА КАЖАТ ПРОДАЖНИТЕ ПЕДАЛИ рубладжии
Ivanov

2017.03.13 | 20:11

1
Има откат от региони заради изгаряне на трупове в САЩ. Вероятно заради това е подадено на Тръмп да ограничи миграцията.Наблюдения на лотарията зелена карта подават ,че приемат само потомци на тн прото евреи.Вероятно тяхната охрана възразява . Тези хора носят специфична ин

Добави коментар

Водещи новини