Тръмп обвини Обама за освобождаване на затворници от Гуантанамо, пуснати по времето на Буш

  • 07 март 2017 21:40

  • 4077
  • 2
Тръмп обвини Обама за освобождаване на затворници от Гуантанамо, пуснати по времето на Буш
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския съобщи погрешно в Туитър, че върнали се към бойни действия бивши затворници от Гуантанамо са били освободени от военния затвор по времето на неговия предшественик Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, предаде ДПА.

"122 лоши затворници, освободени от Гитмо от администрацията на Обама, се върнаха на бойното поле. Просто още едно ужасяващо слабо решение!", написа Тръмп.

113 от общо 122-та бивши затворници в Гуантанамо, за които американски разузнавателни служби потвърждават, че са се върнали към бойни действия, обаче са били освободени от предшественика на Обама на президентския пост, Джордж Буш-младши. През януари 2002 г. именно Буш започна да изпраща предполагаеми бойци на Ал Кайда и талибаните в американската военноморска база в Куба.

Данни, публикувани от канцеларията на директора на националното разузнаване на САЩ, показват че при управлението на Буш са били освободени или прехвърлени под юрисдикцията на други правителства 532 затворници. До края на месец юли миналата година администрацията на Обама е освободила общо 161 души. Само за деветима от тях е потвърдено, че отново са се отдали на терористична дейност.

Вчера министерството на отбраната на САЩ съобщи, че при нанесен миналата седмица в Йемен американски въздушен удар срещу член на Ал Кайда на Арабския полуостров е бил убит Ясир ас Силми, задържан в Гуантанамо от 2002 г. до 2009 г., отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4077 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.03.20 | 09:35

1
този глупак тръмп е като курнелия - обичат лъжите

2017.03.20 | 09:35

2
Много да си просТ е едно нокогато кратуната ти изобщо не те слуша е вече трагедия. Ти знаеш ли колко пари Тръмп е инвестирал бе палячо? По това ли си приличат с тая пачавра? Много е неприятно когато си носиш простотията до гроб.

Добави коментар

Водещи новини