Демократите в Конгреса призоваха министър Джеф Сешънс да хвърли оставка

  • 02 март 2017 09:06

  • 1881
  • 1
Демократите в Конгреса призоваха министър Джеф Сешънс да хвърли оставка
© gettyimages (архив)

Ръководителката на демократите в Камарата на представителите (долната камара на парламента) на САЩ Нанси Пелоси призова министъра на правосъдието Джеф Сешънс да подаде оставка, след като вестник "Вашингтон пост" съобщи, че той не е докладвал за две свои срещи с посланика на Русия, състояли се преди встъпването в длъжност на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде Ройтерс.

Освен за оставка на министъра, който е и генерален прокурор на САЩ, Пелоси призова и за независимо двупартийно разследване на връзките на Тръмп с Русия. "Вашингтон пост" се позовава в информацията си на служители в правосъдното министерство. Срещите на Сешънс са се състояли, когато Сешънс още е бил сенатор, но не е споделил за тях при обсъжданията в Сената на кандидатурата му за министър. Според вестника едната от срещите е била свързан с частен разговор между Сешънс и посланик Сергей Кисляк. Тя се е състояла в офиса на сенатора през септември. Точно тогава, както твърдят служители на американското разузнаване, е бил разгарът на руската киберкампания за влияние върху президентските избори в САЩ, отбелязва всекидневникът.

"Вашингтон пост" пише, че тези неразкрити по-рано срещи на бъдещия министър могат да доведат до засилване на призивите в Конгреса за назначаването на специална комисия, която да разследва ролята на Русия в миналогодишните президентските избори в САЩ.

Ройтерс припомня, че подобни причини доведоха до оставката миналия месец на Майкъл Флин - първия съветник на президента Тръмп по националната сигурност. Флин също бе имал контакти с посланик Кисляк и бе обсъждал с него американските санкции срещу Русия още преди влизането на Тръмп в Белия дом и беше подвел вицепрезидента Майк Пенс за съдържанието на телефонните си разговори.

Последвайте канала на

БТА
1881 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
321

2017.03.04 | 02:16

1
така се превзема сащ - отвътре, по курвенски / по руски /

Добави коментар

Водещи новини