Британски вестник: Ходовете на Доналд Тръмп предизвикват объркване

  • 31 януари 2017 10:23

  • 4753
  • 3
Британски вестник: Ходовете на Доналд Тръмп предизвикват объркване
© gettyimages (архив)

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския иска по-добри отношения с Русия, САЩ разполагат военни сили из цяла Източна Европа, пише "Вашингтон пост".

Изданието отбелязва, че новото разполагане на танкове и друга тежка техника тази седмица ще обхване страните по границата с Русия и го определя като част от най-голямата дислокация на американски военни сили след разпадането на Съветския съюз. Тези отдавна планирани действия се предприемат в най-напрегнатия момент за американско-европейските отношения след Втората световна война с оглед на това, че Тръмп поставя под въпрос стари съюзи и се опитва да хвърля мостове към Кремъл, посочва "Вашингтон пост".

В други статии вестникът отбелязва, че въведената от Тръмп забрана за пътувания за някои страни е засегнала и европейски граждани, по-специално хора с двойно гражданство, и че начинът, по който е взето решението, е признак за липса на единодействие между Белия дом и лидерите на републиканците в Конгреса, тъй като те са били държани в неведение за готвените планове.

Британският външен министър Борис Джонсън нарече Тръмп "приятел и партньор" на Обединеното кралство на фона на недоволството срещу забраната за пътувания, пише "Индипендънт". Изданието отбелязва, че министърът е защитил Тръмп в момент, когато расте натискът върху британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в да каже доколко е била запозната със забраната за пътувания, преди да се срещне с Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, тъй като нейното въвеждане и визитата съвпаднаха по време. Мей беше в САЩ в петък, когато беше подписан указът.

"Уолстрийт джърнъл" коментира, че Мей е поставена под натиск във Великобритания заради усилията си да изгради по-силни отношения с новото американско правителство.

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че сближаването с Тръмп крие рискове за американските съюзници във вътрешнополитически план заради евентуални негативни реакции, които може да породят такива действия, и че това се е случило вече с Мей.

"Гардиън" пише, че в Държавния департамент назрява бунт срещу американския президент, след като над 200 дипломати са подписали меморандум срещу въведените ограничения за прием на бежанци, а "Файненшъл таймс" коментира, че досегашните политически ходове на Тръмп предизвикват объркване.

Последвайте канала на

БТА
4753 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хих

2017.02.03 | 07:28

3
"200 дипломати са подписали меморандум срещу въведените ограничения за прием на >>>бежанци

2017.02.01 | 23:13

2
Предизвикват объркване само сред олигоFрените!!!!!
ha

2017.02.01 | 23:13

1
Ако трябва и тях ще ги уволни.... Кайто е слушал обещаното - знае.. Мен ме пообърка, че ги захвана още на втория ден...Приятно объркване :))))

Добави коментар

Водещи новини