Тръмп: Ограничаването на имиграцията в САЩ не е насочено срещу мюсюлманите

  • 30 януари 2017 07:11

  • 14566
  • 1
Тръмп: Ограничаването на имиграцията в САЩ не е насочено срещу мюсюлманите
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви вчера в комюнике, че указът му за затваряне на границите за някои бежанци и чужденци не е насочен специално срещу мюсюлманите, съобщиха световните агенции.

"За да бъдат ясни нещата, не става дума за забрана, визираща мюсюлманите, както медиите погрешно съобщават", заявява Тръмп, цитиран от Ройтерс.

"Това няма нищо общо с религията, става дума за тероризма и сигурността на нашата страна", добавя президентът, чието решение предизвика вълна от осъждане по цял свят. По думите му, в света има над 40 страни с преобладаващо мюсюлманско население, които не са засегнати от неговия указ.

Защитавайки решението си, Тръмп посочва, че то е сходно с това, което бившият президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият е взел през 2011 г., когато забрани издаването на визи на бежанци от Ирак за шест месеца. Седемте страни, посочени в указа (Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан), са същите, които преди са били определени от правителството на Обама като източници на тероризъм, добавя президентът.

Тръмп уверява, че САЩ отново ще започнат да издават визи за седемте страни, след като бъдат въведени нови процедури за контрол и сигурност в 90-дневен срок, отбелязва БТА.

Америка винаги е била "горда нация на имигранти" и ще продължи да проявява състрадание към хората, бягащи от потисничество, но същевременно ще защитава своите граждани и граници, добавя американският президент, цитиран от ДПА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14566 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
fgj

2017.01.31 | 19:25

1
Само така Тръмпии! Яхооо да го ду*ат лгбт-листите

Добави коментар

Водещи новини