Вестник от САЩ: Действията на Тръмп към имиграцията са в разрез с американските ценности

  • 26 януари 2017 09:10

  • 3349
  • 6
Вестник от САЩ: Действията на Тръмп към имиграцията са в разрез с американските ценности
© gettyimages (архив)

Политизираните действия на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския по отношения на имиграцията са в разрез с американските ценности, гласи заглавието на редакционна статия на в. "Вашингтон пост". Граничният контрол е важен, но стената на Тръмп е най-вятърничавият възможен план, пише на свой ред редакторската колегия на в. "Лос Анджелис таймс".

Президентът на САЩ разкри вчера първите си предложения за изпълнение на предизборното си обещание да направи Америка непристъпна за нелегалните имигранти и непоносима за тези, които вече са тук, пише в. "Ню Йорк таймс".

Сред многото очевидно лоши идеи, обявени от току-що сформираното правителство на Тръмп, най-вятърничавата несъмнено е издигането на преграда по границата с Мексико - от Тихия океан до бреговете на Мексиканския залив - за да не могат хора да влизат нелегално в САЩ, пише в. "Лос Анджелис таймс".

Вчера Тръмп представи нелегалните имигранти като опасни хищници, без да прави разлика между малцината, извършили сериозни престъпления, и по-голямата част от около 11 милиона души, които живеят мирен и съзидателен живот в САЩ, в някои случаи от над 15 години, пише в. "Вашингтон пост". Столичният всекидневник поставя под съмнение нуждата от издигане на такава стена, тъй като граничният контрол по времето на Джордж У. Буш и Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, особено след 11 септември, е бил значително засилен, а броят на нелегалните преминавания през границата с Мексико е достигнал най-ниската си точка от близо 40 години. Много по-лошо за американските принципи и репутацията на САЩ по света е, че указът на Тръмп драстично ще намали ангажимента на САЩ да приемат бежанци от мюсюлманските страни в Близкия изток, особено от Сирия, където повечето хора бягат от тероризъм, посочва в. "Вашингтон пост".

Драконовските мерки ще превърнат границата в крепостна стена, ще разделят семейства и общности, ще навредят на сектори в икономиката, които зависят от труда на нелегалните имигранти. А в същото време няма да направят държавата по-сигурна, каквато уж е целта на Тръмп, допълва в. "Лос Анджелис таймс".

Реториката на Тръмп срещу имиграцията му свърши добра работа по време на кампанията, когато той убеди изпитващите финансови затруднения американци, че чужденците са виновни за загубата на работни места. За да изпълни обещанието си за по-строг контрол върху имиграцията, Тръмп ще трябва да убеди Конгреса и американските данъкоплатци, че изразходването на милиарди за изпълнение на плана му си струва, пише в. "Ню Йорк таймс".

Последвайте канала на

БТА
3349 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
нинов

2017.01.28 | 06:08

6
Кой ги определя Американските ценности,Джордж Сорос ли?????

2017.01.26 | 21:31

2
опитва се той и други евреи нагловато като пустиняци

2017.01.28 | 06:07

5
Айде пак,соросоидните платени медии на стария клозет мира нямат,мрете мамка ви долна.
MIRANDA SMITH

2017.01.26 | 23:44

4
"ВАШИНГТОН ПОСТ" - ВЕСТНИК ?!?!?! СОБСТВЕНОСТ НА МЕКСИКАНЕЦ КОЙТО Е ПРОТИВ ТРУМП И АМЕРИКА , ВЕСТНИК КОЙТО ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ КУПУВА !

2017.01.26 | 21:31

3
Лос анжелист таимс може само да хване тръмп за х...
гост

2017.01.26 | 21:31

1
Какви ценности са ги патили тези спекуланти,изроди,робовладелци,агресори,интриганти и всичко за което се сетите.

Добави коментар

Водещи новини