Тръмп смята, че мъченията дават резултат

  • 26 януари 2017 08:55

  • 7203
  • 4
Тръмп смята, че мъченията дават резултат
© Getty Images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви в интервю за телевизия Ей Би Си, че според него мъчения, като симулацията на давене, дават резултат, но добави, че ще се съобрази с мнението на правителството относно прибягването до подобни техники за разпити, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Тръмп каза, че ще поръча на министъра на отбраната Джеймс Матис и на директора на ЦРУ Майк Помпейо да решат какво може да се направи в рамките на закона с цел борба срещу разпространението на радикализацията.
"Дали подобни техники дават резултат? Аз мисля, че да, заяви Тръмп.

"Ако те /Матис и Помпейо/ не искат да ги прилагаме, хубаво. Ако пък искат да ги прилагаме, то аз ще положа усилия, за да доведем нещата до край. Искам да направя всичко в рамките на онова, което ни е позволено да направим, ако то е законно", каза Тръмп, визирайки борбата срещу разпространението на радикализацията.
"Трябва да се борим срещу огъня с огън", допълни той.

Предшественикът на Тръмп Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият подписа указ през 2009 г., който забрани симулацията на давене и други подобни методи, използвани при разпити на предполагаеми терористи, които бяха разкритикувани отстро от конгресмени и от правозащитници и бяха наречени "мъчения".

Същеременно във Вашингтон се появиха информации, че Тръмп ще подпише указ за преразглеждане на методите за разпити на предполагаеми терористи и за връщането на тайните затвори на ЦРУ. По повод на тези слухове американският сенатор Джон Маккейн, който е бил военнопленик, заяви, че "президентът може да подписва каквото си иска, но законът е закон и мъченията няма да бъдат върнати в САЩ".

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър каза, че тези слухове са неверни.

"Не знам откъде са тръгнали тези твърдения, но не са от документ на Белия дом", каза той, цитиран от ДПА.

Последвайте канала на

БТА
7203 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
обективен

2017.08.26 | 22:43

4
Поне не е лицемер,щото всички ги използват,но тоя си признава...

2017.08.26 | 22:43

3
Сега е модерно да се говори за т.нар. лъжливи новини. Въпросът е, кой ги тиражира и срещу кого?
Къде живеем?

2017.08.26 | 22:43

2
Да, дават много добри резултати. Нашите медици в Либия си признаха всичко от което имаха нужда Либийските власти. Убеден съм че и аз щях да си призная. Английската лелка щяла да управлява света а пък този искал да ползва мъчения. Демократи хора :D
Cholky White

2017.01.26 | 22:17

1
Emy Daaa...!

Добави коментар

Водещи новини