Леден дъжд остави хиляди без ток в Канада

  • 25 януари 2017 20:58

  • 4433
  • 0
Леден дъжд остави хиляди без ток в Канада
© Getty Images/Guliver

Над 130 000 абонати останаха без ток в канадските атлантически провинции Ню Брънсуик и Нова Скотия заради започналите вчера ледени дъждове, предаде БТА.

По данни на електроразпределителната компания "Ен Би Пауър" в Ню Брънсуик заради скъсвания на далекопроводи на тъмно са останали 119 000 домакинства, офиси и магазини. Най-силно са пострадали жителите на най-големия град в региона - Монктън, където е бил прекъснат токът на 39 000 абонати на мрежата.

В Нова Скотия без ток са 12 абонати. Аварийни бригади работят денонощно за отстраняване на последиците от лошото време, но не се съобщават срокове за приключване на спешните ремонти.

Повечето училища в двете провинции не работят от вторник заради лошото време. Отменени са или закъсняват стотици полети от летищата. От днес в Ню Брънсуик са затворени и висшите учебни заведения.

Полицията съобщава за ръст на катастрофите по пътищата в провинцията. По данни на националното метеорологично бюро на Канада се очаква количеството на валежите в тези райони да достигне 80 л на кв.м. При това те се придружават от силни ветрове с пориви до 100 км/ч.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини