Тръмп ще бъде изправен пред растящ риск от международни конфликти

  • 10 януари 2017 08:02

  • 2516
  • 4
Тръмп ще бъде изправен пред растящ риск от международни конфликти
© gettyimages (архив)

Правителството на избрания за президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще се изправи пред растящ риск от международни конфликти и небивало след Втората световна война отстъпление от демократичните ценности, предупреди американското разузнаване в доклад, публикуван вчера и цитиран от АФП.

Докладът с апокалиптично звучене бе оповестен три дни след друг доклад на разузнавателната общност, в който руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 бе обвинен, че е разпоредил кампания за въздействие над резултата от президентските избори в САЩ. Събитията в икономиката и политиката, технологичните промени и относителната загуба на американско водачество дават основание да се очаква мрачно и трудно бъдеще, се посочва в доклада на Националния съвет за разузнаване, озаглавен "Глобални тенденции: парадоксът на прогреса". "В следващите пет години ще се появят напрежения във и между страните. За добро или за лошо, очертаващият се глобален пейзаж тласка към нейния край ерата на американското господство след Студената война", отбелязват авторите.

Националният съвет за разузнаване - изследователска група, подчинена на Службата на директора на националното разузнаване, която съгласува дейността на 17 разузнавателни агенции, публикува такъв доклад на всеки четири години, колкото е президентският мандат.
Тази година докладът описва почти апокалиптично предизвикателствата, пред които ще се изправи бъдещото правителство: екстремни разлики в доходите, демографски сътресения, въздействие на затоплянето на климата, разрастване на конфликтите. "Ще бъде много по-трудно да се поддържа международно сътрудничество и да се управлява така, както очаква обществото", посочват авторите. Според тях над модела на либерализма, преобладаващ в западния свят, е надвиснала заплахата на популизма - ляв или десен. "Народите ще искат от правителствата си да им гарантират сигурност и просперитет, но стагнацията на доходите, поляризацията и множеството нови предизвикателства ще издигат пречки", се посочва в доклада, цитиран от АФП.

Последвайте канала на

БТА
2516 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Маймун Суратлъ

2017.01.12 | 01:52

4
проКремълски Хахо .
Eврейското

2017.01.12 | 01:52

2
лоби е застрашено и за това вият на умряло! Бяха свикнали да са "на всяка манджа мерудия" и се гавреха с живота на хората по света! Е краят на това господство дойде и сега ще трябва да отговарят за налаганият от Тях "холокост" спрямо останалите народи !

2017.01.12 | 01:52

3
Джуджака е също еврейче , влиза ли в еврейското лоби ?
оня с коня

2017.01.12 | 01:51

1
Всички които са отговорни за въоръжаването на терористи трябва да бъдат съдени . В това число САЩ са на първо място . Някой трябва да понесе отговорност за цялото това клане и избиване в последните 10 години.

Добави коментар

Водещи новини