Смесени реакции към новия държавен секретар на САЩ

  • 14 декември 2016 07:21

  • 1862
  • 1
Смесени реакции към новия държавен секретар на САЩ
©

Изборът на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за държавен секретар беше посрещнат със смесени реакции. Някои настоящи и бивши държавни служители похвалиха главния изпълнителен директор на ExxonMobil Рекс Тилерсон, докато други изразиха притеснение заради връзките му с Русия, предава Voice of America.

Тилерсон, който има приятелско отношение към руския президент, е прекарал 41-годишната си карира в една и съща петролна компания.

Във вторник Тръмп заяви, че знанията на Тилерсон за това как се управлява глобална компания е изключително важно за успешното ръководене на Държавния департамент.

„Това, което харесвам най-много в Рекс Тилерсон е, че той има значителен опит в успешното справяне с всякакви видове чужди правителства“, написа бъдещият президент в „Туитър“.

„Неговата целеустременост, голям опит и задълбочено разбиране на геополитиката го прави отличен избор за държавен секретар“, коментира Тръмп. „Той ще допринесе за регионалната стабилност и ще се фокусира върху основните интереси на САЩ в областта на националната сигурност“, допълни Тръмп.

Връзките на Тилерсон с президента на Русия Владимир Путин „са обезпокоителни“, коментира сенаторът Джон Маккейн.
Друг сенатор от Републиканската партия, Марко Рубия, подчерта: „Макар че Рекс Тилерсон е уважаван бизнесмен, аз имам сериозни притеснения за неговата номинация“.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1862 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.15 | 12:02

1
Интересно кое е обезпокоителното във връзките му с Путин???

Добави коментар

Водещи новини