В метрото на Ню Йорк бяха изрисувани свастики

  • 06 декември 2016 07:25

  • 1484
  • 1
В метрото на Ню Йорк бяха изрисувани свастики
© Getty Images/Guliver

Две нападения срещу жени, едната от които полицайка, защото са мюсюлманки, бяха извършени в Ню Йорк. В метрото бяха изрисувани пречупени кръстове, предаде Франс прес.

Полицайката била нападната в нюйоркския район "Бруклин" от мъж, който я заплашил, че ще й пререже гърлото и я обсипал я с вулгарни обвинения. Мъжът бил арестуван в неделя и обвинен в расистко нападение с религиозен мотив.

Вчера сутринта служителка от управлението на транспорта била нападаната от мъж, който я нарекъл терористка и я блъснал по стълбите. Заподозреният за нападението не е открит.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо съобщи вчера, че в метрото в събота са били изрисувани пречупени кръстове. Той каза, че проявите на расизъм и нападенията с религиозни мотиви са зачестили след президентските избори на 8 ноември.

Миналата седмица на две гари в Лонг Айлънд бяха пръснати позиви на Ку-клукс-клан, напомни Куомо. Според кмета на Ню Йорк увеличаването на проявите на омраза и расизъм се дължи на изявленията на избрания за президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в предизборната кампания. "Той каза ужасяващи неща за мюсюлманите, за американците с мексикански произход", каза Де Блазио пред журналисти вчера, предаде БТА.

Шефът на нюйоркската полиция съобщи,че проявите на расизъм са се увеличили с 35 на сто през 2016 г. в сравнение с миналата година, а арестите, предизвикани от тези прояви, са нараснали с 45 на сто.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ss

2016.12.07 | 18:39

1
А Европа кво чака да стане циганска ли изнасилват всеки ден ние ги търпим

Добави коментар

Водещи новини