Повторно преброяване на гласовете на президентските избори и в някои окръзи на щата Невада

  • 01 декември 2016 07:28

  • 3308
  • 0
Повторно преброяване на гласовете на президентските избори и в някои окръзи на щата Невада
© gettyimages (архив)

В пет окръга на американския щат Невада ще бъде извършено повторно преброяване на бюлетините, поискано от независимия кандидат за президент Роке де ла Фуенте. той е платил за това 14 000 долара, предаде БТА, позовавайки се на АП.

Де ла Фуенте завърши на последно място в щата, но тази седмица поиска повторно преброяване в невада, където спечели кандидатката на демократите Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26. Де ла Фуенте казва, че иска действията му да послужат като противотежест на повторното преброяване, поискано от кандидатката на Зелената партия Джил Стайн в Уисконсин, където победи Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Стайн поиска и повторно преброяване на гласовете в още два щата, където спечели Тръмп - в Мичиган и Пенсилвания.

Заместник-държавният секретар на Невада, отговарящ за изборите, Уейн Торли каза вчера, че в съответствие с щатските закони до пет дни трябва да започне повторно броене на гласовете в пет окръга - Карсън сити, Дъглас, Минерал, Най и Кларк, което да приключи в срок от пет дни. Ако бъде установено разминаване от най-малкото 1 процент при резултатите за Де ла Фуенте или Клинтън, ще бъде предприето повторно преброяване на гласовете в целия щат. В щата Мичиган повторното преброяване на гласовете, поискано от Джил Стайн, трябва да започне в петък и вероятно може да продължи до 13 декември.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини