Бокова е разочарована, че следващият шеф на ООН няма да бъде жена

  • 15 ноември 2016 08:07

  • 4092
  • 0
Бокова е разочарована, че следващият шеф на ООН няма да бъде жена
©

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова е разочарована от това, че следващият генерален секретар на ООН няма да бъде жена, предаде ТАСС, цитирана от Фокус.

„Разбира се, аз съм разочарована, но съм била в политиката и знам, че изборите за генерален секретар на ООН са политически процес“, заяви Бокова, която тази година бе кандидат за поста.

„Появата на жена на поста генерален секретар на НАТО би било голям пример от страна на организацията“, отбеляза тя. „Смятам, че не трябва да се гледа на резултата единствено негативно. Изборът на генерален секретар бе процес, който даде възможност за много кандидати, в това число и на мен, да участват с идеи, предложения и опит. Мисля, че в дадения ракурс самият процес, а не само крайният резултат, също има голямо значение. В този план съм наистина доволна“, заяви Бокова.

„Междувременно искам да кажа, че избраният за генерален секретар на ООН Антониу Гутериш е чудесен човек. Уверена съм, че той ще бъде отличен генерален секретар. И той, освен това, наистина се отнася чувствително към равенството на половете. Уверена съм, че той ще направи много в тази насока“, добави тя.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4092 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини