Обама призова страната към единство след изборния ден

  • 11 ноември 2016 21:05

  • 1426
  • 2
Обама призова страната към единство след изборния ден
©

В обръщението си по повод Деня на ветераните президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият призова американците към единство след изборния ден и даде въоръжените сили на САЩ като пример за сътрудничество и себеотрицание, предаде ДПА.

За осми и последен път Обама положи като президент венец с червени, бели и сини цветя пред Паметника на незнайния войн на националното гробище в Арлингтън, на западния бряг на река Потомак край столицата на САЩ.

Денят на ветераните от войните се чества на 11 ноември, когато през 1918 г. е сключено примирието, сложило край на Първата световна война. Този ден често се отбелязва "след тежка политическа кампания и упражняване на правото на свободно слово и на самоуправление, за които вие, ветераните, сте се били", заяви Обама.

Този празник често показва разногласията в страната, но инстинктивната реакция на американците никога не е била да се изолират в противоположни ъгли, подчерта Обама, цитиран от Асошиейтед прес.

"Инстинктивната им реакция е да намерят сили в общите убеждения, да изковат единство от многообразието си, да поддържат тази сила и единство, дори когато това е трудно", припомни президентът на САЩ и даде ветераните като пример за хора, следвали принципи, по-трайни от преходното в политиката.

Избирането на Доналд Тръмп доведе до протести в САЩ, припомня АП.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1426 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.12 | 23:10

1
Първата работа на Тръмп е да вкара маймуняка в зоопарка или да го изсели в Африка !

2016.11.12 | 23:11

2
ТОЧНО ТАКА

Добави коментар

Водещи новини