Последни митинги за Клинтън и Тръмп

  • 07 ноември 2016 19:52

  • 3912
  • 1
Последни митинги за Клинтън и Тръмп
© gettyimages (архив)

С девет митинга, един от които ще е точно преди полунощ местно време, Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 и Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския завършват в трескаво темпо предизборната кампания за президент, която раздели САЩ и изуми света със своите крайности и препирни, предаде БТА, цитирайки АФП.

Допитванията им дават близки резултати, с лека преднина за кандидатката на демократите. 69-годишната Клинтън, която се надява да стане първата жена президент на САЩ, е предвидила за днес два митинга в щата Пенсилвания, един в щата Мичиган и последен в щата Северна Каролина точно преди полунощ местно време. 70-годишният Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския бе в Сарасота , щата Флорида, а след това ще има митинги в щатите Северна Каролина, Пенсилвания, Ню Хемпшър и Мичиган, като последният е планиран за 23 ч. местно време.

В Сарасота Тръмп заяви, че победата му ще отбележи края на "корумпираната върхушка във Вашингтон". "Моят договор с американския избирател започва с план за пресичане на корупцията в правителството и откъсване на страната ни от тези лобистки групи, които познавам съвсем добре", заяви той. Според последната анкета на университета Куинипиак двамата съперници са с изравнени резултати в Северна Каролина и Флорида, като вторият щат може да е решаващ за изхода на изборите, ако бъде загубен от Тръмп.

В последната си телевизионна реклама, която ще се излъчи тази вечер в САЩ, Клинтън призова избирателите да претеглят каква искат да е страната им, предаде ДПА. "Нещата не опират само до моето име и това на опонента ми на бюлетината. Става дума за това каква страна искаме за децата и внуците си - мрачна и разделена Америка или изпълнена с надежда и приемаща всички? В тези избори са поставени на изпитание основните ни ценности", казва Клинтън в тази 2-минутна реклама и се зарича да работи с всички сили като президент "да се подобрят нещата за вас и семейството ви".

82 процента от американците заявяват в неотдавнашно допитване, че са отвратени от предизборната кампания, която бе белязана от обиди, скандали и компромати и с нетърпение очакват края й. Двамата кандидати са с исторически високи равнища на непопулярност (50 процента не харесват Клинтън, а 62 процента - Тръмп), отбелязва АФП. Според оповестено днес проучване на избирателните нагласи по поръчка на телевизия Си Би Ес Клинтън е с 45 процента подкрепа, а Тръмп - с 41 процента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3912 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БОЛИ МЕ УЯ

2016.11.07 | 23:55

1
ТИЯ ГИ МРАЗЯ

Добави коментар

Водещи новини