Вотът за президент на САЩ дава зелена светлина на легалната трева?

  • 25 октомври 2016 15:28

  • 5166
  • 3
Вотът за президент на САЩ дава зелена светлина на легалната трева?
© gettyimages (архив)

Денят, в който американците ще избират дали наследникът на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият в Белия дом ще бъде Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 или Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, може да се окаже решаващ за легализацията на марихуаната в Америка, коментира в. Ню Йорк таймс.

На 8 ноември 2016 г. жителите на Калифорния, Невада, Масачузетс, Мейн и Аризона ще гласуват на референдуми дали в тези щати дали да бъде узаконено използването на тревата. Предварителните проучвания сочат, че привържениците на узаконяването на лекия наркотик в четирите от петте щата. Гласоподавателите в Невада са разделени по въпроса, допълва изданието. Евентуалното положително решение на този въпрос в тези щати може да стане крачка към декриминализирането на марихуаната на федерално ниво.

Към момента използването на лекия наркотик е разрешено в 21 федерални субекта. Според американската юридическа практика, ако над половината от щатите (26 от 50-те) приемат някакво решение, то може да стане валидно за цялата страна.

В същото време Федералната агенция за контрола върху наркотичните вещества (ДЕА) смята "тревата" за дрога, опасна колкото и хероинът. Това може да попари мечтите на 57% от американците, смята авторът на материала.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5166 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.10.28 | 23:22

3
САЩ са страната на сатаната ! Държава гнила , пропаднала , наркоманска , расистка , която може да живее само на гърба на останалите страни , като смуче ресурсите им ! Затова купува управниците им , или ги убива !

2016.10.28 | 23:22

2
Ами всичко което става по света ,войните тероризъм радикализъм ислямизъм преврати ,преселение на народите стават по вина на САЩ.Всичко що е деградирано е продукт на САЩ
Крум Усаински-Крупник

2016.10.28 | 23:22

1
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ

Добави коментар

Водещи новини