Напрежението в Шарлът стихва, отмениха полицейския час

  • 26 септември 2016 06:36

  • 1375
  • 0
Напрежението в Шарлът стихва, отмениха полицейския час
© Gettyimages (архив)

Кметът на американския град Шарлът Дженифър Робъртс в Северна Каролина отмени в неделя полицейския час, който бе наложен по-рано през седмицата заради протести, придружени с насилие след убийството на чернокож мъж от полицай, предаде Асошиейтед прес.

43-годишният Кийт Скот бе застрелян от полицай, също чернокож, във вторник. Последваха всекидневни протести срещу полицейската бруталност, които прераснаха в насилие и кметицата Дженифър Робъртс наложи полицейски час от полунощ до 6,00 ч. сутринта. В града бяха разположени сили на Националната гвардия. Протестите в неделя преминаха мирно, съобщава АП.

В изявление в неделя вечерта Робъртс обяви, че полицейският час е отменен. Полицията в Шарлът публикува в събота записи на престрелката между полицията и Кийт Скот, след като протестиращите искаха публикуването им с дни. В изявление, придружаващо записа, полицията съобщи, че Кийт Скот е имал пистолет и е използвал марихуана по време на инцидента. Адвокатите на семейството на Скот заявиха, че записът оставя много въпроси без отговор.

Последвайте канала на

БТА
1375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини