Полицията в Шарлът публикува записите от инцидента и снимка на пистолет

  • 25 септември 2016 08:12

  • 1873
  • 1
Полицията в Шарлът публикува записите от инцидента и снимка на пистолет
© Getty Images/Guliver

Полицията в град Шарлът публикува записите на престрелката между полицията и убития чернокож Кийт Скот, след като протестиращите искаха публикуването им с дни, предаде ДПА. В изявление, придружаващо записа, полицията съобщи, че Кийт Скот е имал пистолет и е използвал марихуана по време на инцидента. Полицията публикува и снимки на пистолет, кобур на глезена и цигара с марихуана, принадлежали на убития.

Инцидентът беше поредния привлякъл медийното внимание случай на убийство на чернокож мъж от полицаи и доведе до протести срещу полицейската бруталност, припомня ДПА. От записа не е ясно дали Скот е имал пистолет, но ясно се чува как полицаите искат от него да го хвърли на земята. Полицаите, които са били в квартала, за да изпълнят несвързана със случая заповед, са видели оръжието му и са си сложили бронежилетки, преди да му дадат ясни и настойчиви инструкции да пусне пистолета. Скот не се е съобразил с получените устни команди.

Прострелялият го полицай се казва Брентли Винсън и също е чернокож, отбелязва Ройтерс. Той е стрелял, защото преценил, че Кийт Скот представлява непосредствена физическа заплаха за него и останалите полицаи.

Адвокатите на семейството на Скот заявиха, че записът оставя много въпроси без отговор, предаде ДПА. "Видеото не дава ясни доказателства дали в ръката му има предмет и какъв е този предмет", заяви адвокат Джъстин Бамбърг на пресконференция.

Полицията заяви, че по пистолета има ДНК на загиналия и оръжието е било заредено. Протестиращите отхвърлиха твърденията, че 43-годишният баща на седем деца е държал пистолет, съобщава Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
1873 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.26 | 22:19

1
В България никой не се съобразява със закона, включително и магистратите, за това сме на това дередже. Евала на Американците, свалям им шапка

Добави коментар

Водещи новини