Джон Кери се срещна с принца на Саудитска Арабия

  • 20 септември 2016 08:06

  • 1690
  • 1
Джон Кери се срещна с принца на Саудитска Арабия
© Gettyimages (архив)

Държавният секретар на САЩ Джон Кери обсъди вчера със саудитския престолонаследник принц Мохамед ибн Найеф ибн Абдул Азиз Ал Сауд възобновяването на примирието в Йемен, съобщи говорителят на Държавния департамент Марк Тонър, цитиран от ТАСС.

Кери и принц Мохамед Ал Сауд разговаряха за условията, необходими за постигане на всеобхватно и трайно мирно споразумение. Акцент беше и обстановката в Сирия, женевските договорености и необходимостта от активизиране на усилията в борбата срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Преди срещата си със саудитския престолонаследник Кери обвини сирийския президент Башар Асад за въздушните удари по хуманитарен конвой в Сирия. "Сирия не е сключвала споразумение. Русия сключи споразумение и тя трябва да контролира Асад, който очевидно бомбардира всичко без изключение, включително хуманитарни конвои", заяви държавният секретар на САЩ.

БТА
1690 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.20 | 13:40

1
Ауу, какви дружки сте си само....абе, джон що не се замислите колко хора може да се нахранят с трилионите за оръжия!?!?!

Добави коментар

Водещи новини