Тропическата буря Гастон стана ураган

  • 28 август 2016 15:32

  • 8650
  • 0
Тропическата буря Гастон стана ураган
© Getty Images (Архив)

Тропическата буря Гастон отново се превърна в ураган снощи над северната част на Атлантическия океан, съобщава Националният център по ураганите в САЩ, цитиран от Франс прес.

В четвъртък Гастон беше понижен до тропическа буря само няколко часа, след като стана третият за сезона ураган в северната част на Атлантическия океан. Ветровете в него обаче се засилиха отново, достигайки до 140 километра в час, показва информационният бюлетин на центъра.

В момента Гастон се намира на 1050 км югоизточно от Бермудските острови и се движи на северозапад със скорост 13 километра в час, уточнява базираният в Маями център.

Сезонът на ураганите в Северния Атлантик по традиция започва на 1 юни и продължава до 30 ноември. Тази година той започна предсрочно с появата на урагана Алекс през месец януари.

Първоначалните предвиждания на Националната агенция на океанските и атмосферни изследвания бяха за 10 до 16 големи бури в региона през тази година. Неотдавна обаче агенцията повиши прогнозите си на 12 до 17 големи бури, от които между пет и осем ще се трансформират в урагани. В началото на август ураганът Ърл, вторият ураган за сезона, отне живота на 45 души в Мексико, припомня АФП.

Последвайте канала на

БТА
8650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини