Тръмп предлага методите на Студената война да се използват в борбата срещу радикалния ислям

  • 17 август 2016 07:17

  • 2576
  • 2
Тръмп предлага методите на Студената война да се използват в борбата срещу радикалния ислям
© Getty Images/Guliver

Републиканският кандидат-президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския предлага да се използват същите пропагандни методи в борбата с разпространението на радикалния ислям, които Вашингтон е използвал и по време на Студената война, съобщава ТАСС.

В пост във Фейсбук, Тръмп каза, че САЩ са спечелили Студената война като са изтъквали преимуществото на свободните пазари и негативните страни на комунизма. Според него по същия начин трябва да се действа в борбата с идеологията на радикалния ислям.

Говорейки за тази идеология, Тръмп припомни, че неговият основен съперник - кандидатката за президент на демократите Хилари Клинтън - е получила милиони долари като дарения за основаната от нейния съпруг на благотворителна фондация от страна, в която хората с нетрадиционна сексуална ориентация са наказвани със затвор и дори може да им бъде наложено смъртно наказание.

В понеделник ключов сътрудник на Тръмп - генералът-лейтенант в оставка Майкъл Флин, който е бил и началник на разузнавателното управление на Пентагона, каза, че привържениците на радикалния ислям се опитват да въведат на територията на два американски щата законите на шериата, а именно във Флорида и Тексас.

Същевременно на предизборна проява в Уест Бенд, в щата Уисконсин, Тръмп каза, че ако бъде избран за президент, ще задължи висшите служители в администрацията да подпишат декларация, че няма да приемат да произнасят речи срещу хонорари, които ще им бъдат изплащани от корпорации с регистрирани лобисти в тях или от чужди страни. Ограничението ще е за пет години, след като подписалите декларацията напуснат поста си. Това отново е критика към Клинтън, която заедно със съпруга си Бил Клинтън прие милиони долари под формата на хонорари срещу произнесени речи, след като двамата напуснаха Белия дом.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2576 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
та така

2016.12.19 | 17:16

2
Този пак казва доста истини... право в целта е!
Гост

2016.12.19 | 17:16

1
Жалкото е че е клоун. Има много неща които са истина обаче човека, който ги казва е малко налудничав.

Добави коментар

Водещи новини