САЩ и Франция връщат посланиците си в Сирия

  • 06 декември 2011 19:31

  • 665
  • 0
САЩ и Франция връщат посланиците си в Сирия
©

Високопоставен служител на администрацията на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият каза, че САЩ изпращат посланика си в Сирия обратно в Дамаск, след като го бяха отзовали на 22 октомври на фона на задълбочаващото се насилие, предаде Асошиейтед прес.

Посланик Робърт Форд трябва да се върне в Дамаск по-късно днес. Администрацията твърди, че присъствието му в Сирия е важно за прокарване на политическите цели на САЩ, както и че той служи като свидетел на насилието там. Сирия отвърна на отзоваването на американския посланик, като отзова своя посланик от Вашингтон.

Форд трябваше да се върне в Сирия в края на ноември, но администрация отложи пътуването му от съображения за сигурност. Американски служители казаха, че Форд ще се срещне с опозиционери в Сирия.

Посланикът на Франция в Сирия Ерик Шевалие се връща в Дамаск, след като бе извикан за консултации в средата на ноември, когато насилието в Сирия се насочи срещу френските интереси в страната, предаде АФП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини