Вълна от заплахи срещу американски полицаи

  • 10 юли 2016 08:02

  • 3213
  • 2
Вълна от заплахи срещу американски полицаи
©

Полицията в американския град Далас получи анонимни заплахи и предприе извънредни мерки за безопасност, предаде „Ройтерс”, цитирани от БТВ.

В резултат на тях градската полицейска централа и районът около нея бяха отцепени. В зоната бяха разположени елитни полицейски части. Сапьори търсеха взривни устройства, но такива в крайна сметка не бяха намерени.

Същевременно, на няколко места в страната бяха арестувани хора за отправени заплахи към полицейски служители. В Чикаго жена беше задържана, след като качила заплаха във „Фейсбук”, че ще застреля всеки полицай, който я спре на пътя. В Луизиана мъж беше арестуван, след като качил в социални медии видео, в което заплашва да застреля полицаи. В град Расин в щата Уисконсин мъж беше арестуван, след като качил в интернет призив към цветнокожите да убиват бели полицаи и техните семейства.

Напрежението в САЩ ескалира след поредните убийства на цветнокожи от полицаи при полицейски проверки. След тези инциденти афроамериканец ветеран от Афганистан, откри огън по полицаи в Далас и уби 5 от тях. Нападението беше извършено по време на протест срещу полицейската бруталност.

При други подобни инциденти загинаха или бяха ранени още служители на реда и цивилни граждани.

Заради случилото се американският президент Барак Обама ще съкрати визитата си в Испания.

Последвайте канала на

Калина Христова
3213 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.11 | 11:03

2
Бонго вместо да заклейми БЛМ и расисткото убийство започна да шикалкави. Той защитава идиотите които трошат магазини и цели квартали, а не смее да заклейми убиийците като расисти. Бонго е най-калпавия американски президент.
Ползват черни холограмни оръжия

2016.07.10 | 16:09

1
на снимката черни терористи проникващи от около уранови обиталища са включили са следене униформени декодирани през тежко терористични камери..

Добави коментар

Водещи новини