Барак Обама: Стрелецът от Далас е ненормален

  • 09 юли 2016 21:00

  • 3344
  • 3
Барак Обама: Стрелецът от Далас е ненормален
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият каза, че чернокожият американски ветеран, убил в Далас петима полицаи, е ненормален човек, който не представлява истинската Америка и афроамериканците, съобщиха осведомителните агенции, цитирани от БТА.

На пресконференция във Варшава, където участва в срещата на високо равнище на НАТО, Обама говори и за трагедията в Далас.

"Америка не е толкова разделена, колкото казват някои", подчерта той, но призна, че това е била една много трудна седмица за страната. Обама посочи, че сега федералното правителство трябва да направи всичко възможно, за да подпомогне разследването на стрелбата по полицаи в Далас.

В четвъртък в Далас по време на протест против полицейската бруталност към афроамериканците беше открит огън по органите на реда. Загинаха петима полицаи, ранени бяха седем техни колеги и двама мирни граждани. Убиецът се оказа 25-годишният Мика Джонсън, който има чисто съдебно минало и няма връзки с терористични групировДжонсън е ветеран от Афганистан. Властите смятат, че той е действал сам в Далас, а в дома му в предградие на града са открити материали за направа на бомби, бронежилетки, пушки, муниции и списание за бойна тактика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3344 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.07.10 | 13:44

3
Този се издъни брутално. Убиеца ясно казва, че мрази бели и полицаи, а обама заобикаля това и казва, че мотива бил неясен. Вместо да го заклейми като расова омраза. Сега ще се лее още кръв и тя ще е на бонговските ръце расистки.
Нинджа

2016.07.10 | 13:44

2
А който убива твойта черна раса дали е нормален????????????????????????????????????????

2016.07.10 | 09:00

1
GOSPODINE KOITO VADI ORUJIE OT NEGO UMIRA. OZAPTI SI VOENOLUBCITE CHTE STANE STRACHNO.TI NAI DOBRE GO ZNAECH

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини