Националният флаг на САЩ ще бъде спуснат наполовина в знак на траур за убитите полицаи в Далас (виде

  • 08 юли 2016 21:46

  • 2035
  • 0
Националният флаг на САЩ ще бъде спуснат наполовина в знак на траур за убитите полицаи в Далас (виде
© Gettyimages

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият разпореди националният флаг на САЩ да бъде спуснат наполовина до 12 юли, в знак на траур за убитите полицаи в Далас, предаде БТА, цитирайки АФП и ТАСС.

"От уважение към жертвите разпореждам знамето на САЩ над Белия дом и над всички обществени сгради, военни постове и военноморски кораби да бъде спуснато наполовина", се казва в писмено изявление на американския президент. Траурът ще продължи до 12 юли.
По време на протест срещу полицейската бруталност вчера в Далас снайперист открит огън по полицаи от сграда на паркинг. Загинаха петима полицаи и бяха ранени седем техни колеги и двама граждани.

Тримата заподозрени в съучастие в престъплението отказват да сътрудничат на органите на реда и не обясняват мотивите си. Стрелецът беше убит с помощта на взривно устройство, поставено върху робот. Началникът на даласката полиция Дейвид Браун не изключва възможността да има повече от четирима съучастници. В издирването участват сътрудници на ФБР и бойци от специалните части.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини