Лион Панета получи вино от 1870 г. заради Осама

  • 02 декември 2011 15:00

  • 961
  • 0
Лион Панета получи вино от 1870 г. заради Осама
© gettyimages

Американският министър на отбраната Лион Панета, така да се каже, вкуси от плодовете на труда си, като получи обещана му награда за залавянето на Осама бин Ладен, предаде АП.

На прием в чест на Панета калифорнийският ресторантьор Тед Балестери изпълни обещанието си да отвори бутилка от изисканото вино "Шато Лафит Ротшилд" от 1870 г. за 10 000 долара по случай успешната операция, при която беше убит Бин Ладен. На новогодишно празненство миналата година Балестери се беше зарекъл да отвори бутилката, ако Панета хване терориста. Министърът на отбраната сподели наградата си с приятели и всеки от тях пийна по глътка от изисканото вино. В реч в Националния пресклуб в сряда вечерта Панета спомена за договорката. Той си спомни, че след операцията, при която беше убит Бин Ладен, се обадил на съпругата си и й казал: "Искам да се обадиш на Тед и просто да му кажеш да гледа телевизия, защото ми дължи бутилка вино."
Балестери изпълнил обещанието си, но Панета се пошегува, че това може би е коствало много на ресторантьора. "Съжалявам, че сега си начело в списъка на Ал Каида. Но не се тревожи. На сегашната си длъжност имам по-добри оръжия, отколкото на предишната работа. Ще те защитавам", каза той, обръщайки се към Балестери, който беше сред публиката в Националния пресклуб.

Панета беше директор на ЦРУ по време на операцията през май в Пакистан.

Последвайте канала на

БТА
961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини