Обама отпътува за срещата на върха на НАТО във Варшава

  • 07 юли 2016 20:06

  • 1103
  • 3
Обама отпътува за срещата на върха на НАТО във Варшава
©

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият отпътува за Варшава, където ще участва в започващата утре двудневна среща на върха на НАТО, на фона на напрежение с Русия и две седмици след електрошока от британския вот за излизане от ЕС, предаде Франс прес.

Утре сутринта в полската столица Обама ще се срещне с председателите на Европейската комисия и Европейския съвет Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск. "Това ще е чудесен случай след вота за Брекзит да изразим нашата продължаваща и изключително силна подкрепа за европейския проект", заяви Бен Роудс, заместник-съветникът на президента по националната сигурност.

В програмата на Обама са предвидени също двустранни срещи с полския му колега Анджей Дуда и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

След Варшава Обама ще посети Испания, където ще се срещне с крал Фелипе Шести, с и.д. премиер Мариано Рахой и лидери на опозиционни партии. Това ще е първата визита на Обама в Испания като президент. Той ще пристигне на 9 юли и ще отпътува на 11 юли. Ще посети Мадрид, Севиля и военната база Рота в Кадис, където в момента се намират над 4500 американци - военни и семействата им, предаде ТАСС.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1103 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.07.09 | 10:14

3
черната к урва ще дразни мечока докрай.
един каза ....

2016.07.09 | 10:14

2
Бимбо дразни мечката ...

2016.07.09 | 10:14

1
На никой орел не му пука от мечки. На никой бизон не му пука от мечки, няма американец на който да му пука от пияните ватенки. Часовника ви е останал с половин век. Сверете го.

Добави коментар

Водещи новини