Тръмп нарече Хилари Клинтън "най-корумпирания претендент за Белия дом"

  • 23 юни 2016 07:00

  • 1501
  • 5
Тръмп нарече Хилари Клинтън "най-корумпирания претендент за Белия дом"
© Getty Images/Guliver

Републиканският претендент за Белия дом Доналд Тръмп порица съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, обявявайки я за "лъжкиня от световна класа", ръководена от специални интереси и лична изгода благодарение на силните си политически връзки, предаде ДПА. Тръмп обвини Клинтън, че се е усъвършенствала "в политиката на личната облага и кражби".

В жлъчна реч в Ню Йорк, окачествена от щаба на Клинтън като "налудничава" и "лицемерна", милиардерът заяви, че бившият държавен секретар е част от политическата върхушка, измамила американските работници чрез лоши търговски споразумения и застрашила националната сигурност, отбелязва Ройтерс.

Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 е може би най-корумпираният човек в историята, борил се за президентския пост в САЩ, каза той, обвинявайки я, че е управлявала Държавния департамент "като личен хедж фонд".

Бизнесменът повтори обвиненията си, че решенията на Клинтън като ръководител на американската дипломация са се влияли от даренията за семейната Фондация "Клинтън" и свързани благотворителни организации.

Клинтън и екипът й опровергаха тези и други подобни твърдения, определяйки ги като политически мотивирани клевети. Тръмп обвини Клинтън също, че нейните погрешни политически преценки през четирите й години като държавен секретар са попречили да се спре възхода на "Ислямска държава", да се запазят строгите санкции срещу Иран и да се избегне хаос в Либия.

За четири години тя успя да дестабилизира целия Близък изток. ИД ни заплашва днес поради решенията, които Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 взе с президента Обама, каза Тръмп пред препълнена зала в Манхатън, посочва Франс прес.

Цитирайки Джордж Вашингтон и Ейбрахам Линкълн, претендентът на републиканците, който този път говори много по-спокойно от обикновено, разкритикува съперничката си за тлъстите хонорари, получавани от нея за лекции и речи преди да се кандидатира.

Проучване на общественото мнение на Ройтерс и "Ипсос" от тази седмица показва, че Клинтън води пред Тръмп. Намерение да гласуват за нея са обявили 44,5 процента от участниците в анкетите, а за магната - 35,5 процента, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1501 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.06.24 | 01:22

5
Що не дойде да види нашите политици Хилари ще изглежда пред тях като амбулантен търговец!
рубладжийски минетчия

2016.06.24 | 01:22

2
С вид на ненормален , каквито са впрочем всички поклонници на пияната болшевишка сволоч !

2016.06.24 | 01:22

4
Що не направят един филм със зомбита.И зомбитата да повтарят само РУБЛАДЖИЯ РУБЛДЖИЯ А колкото до тоя Тръмп тои наистина е отвратителен защото олицетворява Америка.Женската вече си е продала задника няколко пъти.

2016.06.24 | 01:22

3
Ненормалният си ти, от постовете ти личи! Ех има и рима!

2016.06.24 | 01:21

1
ТРЪМП ПРЕЗИДЕНТ!

Добави коментар

Водещи новини