Клиент на атакувания гей бар в Орландо: Нападателят е пил в заведението

  • 14 юни 2016 07:15

  • 3578
  • 0
Клиент на атакувания гей бар в Орландо: Нападателят е пил  в заведението
© gettyimages

Редовен посетител на нощния гей бар в югоизточния американски град Орландо, щата Флорида, който стана в неделя през нощта сцена на най-масовото убийство в съвременната история на САЩ, заяви, че е виждал на няколко пъти нападателя да пие в заведението, предаде Асошиейтед прес.

Тай Смит разказал пред вестник "Орландо сентинъл", че Омар Матин на няколко пъти сядал сам в бар "Пулс". Той започвал да пие и ставал агресивен. Смит не бил разговарял много с Матин, но бъдещият масов убиец му споменал, че има жена и дете.

Охранителната фирма, за която работел нападателят, увери, че не е имало оплаквания от негови колеги той да е проявявал раздразнителност, да е изпадал в изблици на гняв и да е заплашвал с насилие, предаде още АП. Компанията Джи Фор Ес (G4S) e един от лидерите в бранша в САЩ.

Бивш колега на Омар Матин обаче заяви пред вестник "Ню Йорк таймс", че бъдещият масов убиец го тормозел и му пращал десетки есемеси всеки ден. Мъжът на име Даниъл Гилрой уведомил шефовете на Джи Фор Ес за поведението на Матин. От фирмата увериха, че не са получавали такъв сигнал.

Служители на оръжейния магазин във Флорида, от който Омар Матин си купил полуавтоматичната пушка и пистолета, използвани при масовото убийство, са направили всички необходими проверки на неговата биография. Това увери неговият собственик, цитиран от ТАСС.

Магазинът се намира в град Порт Сейнт Луси, на около 200 километра югоизточно от Орландо, също във Флорида, където живеел Матин.

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият ще посети Орландо в четвъртък, предаде Франс прес, като се позова на комюнике на Белия дом. Той ще отдаде почит на семействата на жертвите и ще изрази солидарност с хомосексуалната общност. Демократи в Камарата на представителите нарушиха със скандирания минутата мълчание в долната камара на Конгреса на САЩ в памет на жертвите при стрелбата в Орландо, предаде Ройтерс.
По този начин те изразиха своя протест срещу отказа на републиканското мнозинство да разгледа въпроса за затягане на оръжейния контрол в страната.

Хиляди хора се включиха в бдения на много места в САЩ в памет на жертвите. Една от най-многолюдните възпоменателни прояви се състоя в Манхатън. На нея присъстваха кметът на град Ню Йорк Бил де Блазио и губернаторът на едноименния щат Андрю Куомо.

Последвайте канала на

БТА
3578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини