САЩ се подготвят за силни бури

  • 06 юни 2016 07:16

  • 1849
  • 1
САЩ се подготвят за силни бури
©

Националната метеорологична служба на САЩ издаде предупреждение за засилена опасност от бури в района на Средния Атлантик, предаде Асошиейтед прес.

За района на планините Блу Ридж е издадено предупреждение за силни бури с опасност от гръмотевици. Метеорологичната служба съобщи в Туитър, че има данни за паднали дървета и прекъснати кабели на електропроводи в района на Мериленд.
Метеорологът Крис Стронг от Вирджиния заяви, че основната опасност за района на градовете Балтимор и Вашингтон е от силни пориви на вятъра. Те обаче са изложени на по-малка опасност от торнадота.

Опасност от наводнения има в град Делауеър. Според метеорологът Ланс Франк от Ню Джърси силните ветрове и проливните дъждове може да доведат до наводнения в градски райони и зони, където водата не може да се оттече.

За голяма част от западното крайбрежие на Флорида е издадено предупреждение за опасност от тропическа буря. Очаква се идваща от Мексиканския залив тропическа депресия да донесе силни ветрове и проливни дъждове, които може да предизвикат наводнения и да затруднят придвижването по пътищата. Националният център по ураганите в Маями предупреждава, че се очаква тропическа депресия в залива да се превърне тази вечер в тропическа буря, която ще бъде кръстена Колин. Депресията се движи на североизток със скорост от около 13 километра в час и се очаква придвижването й да се ускори.

Скоростта на вятъра в тропическите депресии достига до 63 километра в час, а скоростта му при тропическа буря може да достигне 117 километра в час, припомня АП.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1849 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.07 | 17:43

1
еми случва се то те се врът навсякъде и никой не взема мерки и ето то природата се е обърнала срещу тях

Добави коментар

Водещи новини