Джон Кери: Примирието в Сирия може да бъде възстановено

  • 04 май 2016 07:33

  • 1190
  • 2
Джон Кери: Примирието в Сирия може да бъде възстановено
© GettyImages

Примирието в Сирия може да бъде възстановено въпреки ескалиращото насилие, заяви днес държавният секретар на САЩ Джон Кери, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Ние можем да възстановим режима на прекратяване на огъня /в Сирия/", каза Кери пред журналисти в Държавния департамент. "След като примирието започна в края на февруари, то се спазваше през март и април и чак през последните няколко седмици крайно отслабна", добави той. Кери предложи да се въведат по-устойчиви механизми за спазване на примирието, отколкото бяха прилагани по-рано.

САЩ и Русия в момента спешно работят за възстановяване на примирието по цялата територия на Сирия, добави държавният секретар.

Кери осъди вчерашния бунтовническия обстрел по болница в контролиран от сирийското правителство район на северния град Алепо, при който загинаха най-малко 20 души, повечето жени и деца, предаде Асошиейтед прес.
Артилерийският обстрел срещу болницата изглежда е бил извършен от територия, контролирана от бунтовниците, каза Кери. Той изтъкна, че САЩ няма да приемат насилие срещу цивилни, независимо дали е извършено от сирийското правителство или от подкрепяната от Запада опозиция.

Последвайте канала на

БТА
1190 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
beIN SPORTS

2016.05.04 | 13:28

2
Koi pitam az koi?

2016.05.04 | 13:28

1
Въстановявайте го,вие създадохте хаоса,говеда.кво чакате,мене ли

Добави коментар

Водещи новини