Следващият републикански дебат анулиран след бойкота на Доналд Тръмп

  • 16 март 2016 21:25

  • 2113
  • 3
Следващият републикански дебат анулиран след бойкота на Доналд Тръмп
© GettyImages/Gulliver

Американската телевизия "Фокс нюз" отмени планирания за понеделник дебат между претендентите за кандидат-президентската номинация на Републиканската партия, след като фаворитът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви бойкот, предаде Франс прес.

"Дебатът в Солт Лейк Сити е анулиран", заяви Майкъл Клементе, изпълнителен вицепрезидент на информационната емисия на "Фокс нюз", който организираше дебата съвместно с Републиканската партия.

"Мисля, че имаше достатъчно дебати", заяви Тръмп в интервю за телевизия "Фокс нюз". Той вече предупреди на пресконференция в петък, че смята, че е "време да се спрат дебатите". От август насам се състояха 12 дебата, въпреки че милиардерът бойкотира дебата в Айова, който също се излъчваше по "Фокс нюз".

"Колко пъти могат едни и същи хора да ти задават един и същ въпрос?", попита Тръмп, който изрази изненадата си, че "Фокс нюз" организира нов дебат. "Никой не ми е казал за това и няма да бъда там, не", заяви Тръмп.

По същото време той ще произнесе реч във Вашингтон на годишната конференция на произраелската лобистка група "Айпак". На същата конференция трябва да говори и Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, отбелязва БТА.

Съветник на губернатора на Охайо Джон Кейсик също заяви, че той вероятно няма да участва, ако Тръмп отсъства. "Надявахме се да покажем контраста между позитивният и насочен към постигане на съгласие подход към проблемите на губернатора Кейсик и предизвикващата разделение кампания на Тръмп. Ако той промени мнението си, ще бъдем там", заяви Джон Уийвър.

Според Си Би Ес и тексаският сенатор Тед Круз е планирал да отмени участието си. "Тед Круз изрази желанието си да дебатира с Тръмп и Кейсик или и с двамата. Но очевидно е необходим повече от един участник", заяви представителят на "Фокс нюз".

Тази година всъщност се състояха по-малко републикански дебати, отколкото на първичните избори на републиканците през 2008 г. и 2012 година, отбелязва АФП. На първичните избори на Демократическата партия на САЩ през 2007 г. и 2008 г. Барак Обама и Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 също се изправиха над 20 пъти един срещу друг.

Последвайте канала на

2113 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.21 | 15:29

3
АУУУ, ГОЛЯМА РАБОТА ЧЕ ФОКС НЮЗ НЯМАЛО ДА ПРЕДАВА

2016.03.21 | 15:29

2
Републиканците дружно са отказали на фокс нюза.

2016.03.21 | 15:29

1
ТРЪМП ПУСНА СТРАХОТЕН ПРЕДИЗБОРЕН КЛИП. ХИЛЪРИ ЛАЕ, ПУТИН СЕ СМЕЕ

Добави коментар

Водещи новини