Член на саудитското кралско семейство нападна остро Обама

  • 14 март 2016 16:34

  • 3053
  • 6
Член на саудитското кралско семейство нападна остро Обама
©

Член на саудитското кралско семейство отправи бурни словесни нападки срещу американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият за това, че е разкритикувал Саудитска Арабия в свои изказвания, публикувани в материал на американското списание "Атлантик", предаде БТА, цитирайки АФП.

"Вие ни обвинявате, че разпалваме верски конфликти в Сирия, Йемен и Ирак", пише в статия, публикувана днес в саудитския печат, принц Турки ал Фейсал, ръководил службите за разузнаване на кралството в продължение на повече от 20 години. "Към травмата добавяте и обида, като ни карате да се споразумеем с Иран - страна, която наричате поддръжник на тероризма. Същевременно обещавате на нашия крал да противодействате на дестабилизиращите действия на Иран в Близкия изток", допълва Турки ал Фейсал, който е бивш посланик на Саудитска Арабия в САЩ.

В изказванията си, публикувани от "Атлантик", Обама критикува саудитците, че изнасят в други мюсюлмански страни уахабитската идеология и че конкуренцията между Рияд и Техеран налива масло в огъня на войните в Сирия, Ирак и Йемен. Той призовава саудитците и иранците да намерят начин да живеят заедно в мир.

По този въпрос саудитският принц пише: "Вие поставяте знак за равенство между едно трайно приятелство, съществуващо от 80 години (между Саудитска Арабия и САЩ), с иранското ръководство, което продължава да нарича Америка свой най-голям враг". Политиката на сътрудничество между Рияд и Вашингтон ще продължи и след Обама, който е в края на своя мандат, уверява Турки.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3053 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.03.24 | 08:10

6
Негрото усети от къде духа вятъра,най-накрая.Рияд трябваше да бомбардирате а не Ирак.
Веселяка

2016.03.24 | 08:10

5
Тази държава трябва да се заличи от картата на света, защото това са хора от средновековието които са направо демони.

2016.03.24 | 08:09

4
гейсащ е носител на войните, уродщината, извратеността, кръвосмешението и е страната на пошлото и злото. Не спря гейсащ да се меси във всичко и да напада държави, като ги "омиротворява", вземайки им петрола или им дава "демокрация" с гейсащническите НПО-та, прави преврати, убийства и корпоративни намеси в държавите, като измества държавността с частното, което става корпоративно гейсащническо!
коко

2016.03.24 | 08:09

3
дОЙДЕ ВРЕНЕ КЕНИЙСКОТО НЕГЪРЧЕ ДА СЕ ПРИБИРА У ДОМА

2016.03.24 | 08:09

2
ако Тръмпа стане президент не съм убеден, че приятелството ше продължи още дълго

2016.03.24 | 08:09

1
Идва ред,на Саудито,на краля му е изпята песновката,да кушка чемшир китката,за рая

Добави коментар

Водещи новини