Протести прекъснаха среща на Тръмп с избиратели

  • 01 март 2016 07:07

  • 1128
  • 3
Протести прекъснаха среща на Тръмп с избиратели
© Getty Images/Guliver

Среща на Доналд Тръмп с избиратели във Вирджиния беше прекъсвана на няколко пъти от протестиращи, включително от движението за защита на правата на афроамериканците, предаде Ройтерс.

Тръмп предизвика протестиращите, като се провикна към един от тях с въпроса "Вие от Мексико ли сте?" Агент на сп. "Тайм", който се опитваше да заснеме извеждането на десетина афроамерикански протестиращи от залата в Радфорд е бил хванат за врата и съборен на земята от агент на тайните служби на САЩ, които отговарят за охраната на водещи политици.

Тръмп изчака обстановката да се успокои, преди да заяви: "Хора, ще го чуете веднъж: животът на всички е от значение", повтаряйки мотото на движението за защита на правата на афроамериканците, което участва в протеста. Присъстващите аплодираха изказването му. Нюйоркският милиардер беше обвинен, че не е осъдил ясно подкрепата на бели расистки движения, припомня Ройтерс.

Съперниците на Тръмп, които също се борят за кандидат-президентската номинация на Републиканската партия, го призоваха да поиска от в. "Ню Йорк таймс" да публикува запис на неотдавнашен негов разговор с редакционната колегия на вестника, състоял се на 5 януари.

Според сайта "Бъзфийд", Тръмп е заявил пред вестника, че не трябва да се отнасят сериозно към радикалните му предложения за миграцията, защото вероятно няма да се придържа към тях, ако бъде избран за президент. Фаворитът за републиканската номинация призова да бъдат депортирани всички нелегални имигранти и че ще поиска от мексиканското правителство да плати за изграждането на стена по границата.

Претендентът Марко Рубио призова Тръмп да поиска от в. "Ню Йорк таймс" да публикува записа, "за да може всички да видим точно в какво вярва по този въпрос, който превърна в крайъгълен камък на кампанията си", заяви сенаторът от Флорида. Към призивът се присъедини и сенатор Тед Круз от Тексас, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1128 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.03 | 19:58

2
Американския народ няма да допусне тази проруска маймуна да стане президент !

2016.03.03 | 19:58

3
Американският народ избира президент толкова колкото и Българския т.е 15% участват в изборите другите си гледат работата !

2016.03.02 | 15:32

1
поне няма да ги вкара във воина

Добави коментар

Водещи новини