Доналд Тръмп обвини Тед Круз в изборна измама в щата Айова

  • 03 февруари 2016 19:41

  • 1723
  • 2
Доналд Тръмп обвини Тед Круз в изборна измама в щата Айова
© GettyImages

Претендентът за президентската номинация на Републиканската партия Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския оспори резултата от първичните избори в щата Айова и обвини съперника си Тед Круз в измама, предаде Асошиейтед прес.

В текст, поместен днес в официалния акаунт на Тръмп в "Туитър", се заявява, че "или трябва да има нови избори, или резултатът на Круз трябва да бъде анулиран". В друг по-ранен пост в "Туитър" милиардерът обвинява Круз, че казал на избирателите в Айова, че Бен Карсън се оттегля от надпреварата, така че да може да открадне от гласовете за Карсън.

На вътрешнопартийните избори в Айова в понеделник Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския получи 24 процента и се класира втори след Тед Круз, който спечели 28 на сто от гласовете. Трети бе Марко Рубио с 23 процента, следван от Карсън с малко над 9 процента, Ранд Пол с 4,5 процента и Джеб Буш с под 3 процента. Останалите петима кандидати - Джон Кейсик, Карли Фиорина, Майк Хъкаби, Крис Кристи и Рик Санторъм - имаха резултат под 2 на сто. Впоследствие Хъкаби и сенаторът от Кентъки Пол се отказаха от надпреварата.

Сенаторът от Флорида Марко Рубио заяви, че ще се опита да привлече част от поддръжниците на Ранд Пол въпреки различията между двамата по външната политика. Рубио и Пол бяха избрани в Сената през 2010 г по време на възхода на т.нар. Чаено парти - консервативното крило на Републиканската партия, припомня АП.

Последвайте канала на

БТА
1723 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кукулкан

2016.02.06 | 02:17

2
Този да не е от БСП? Когато загуби другите са виновни.

2016.02.04 | 13:28

1
ТЕД КУКУРУЗ ОСРА КУКУРУЗА

Добави коментар

Водещи новини