Лелята на удавилия се Айлян бясна на "Шарли Ебдо"

  • 15 януари 2016 13:21

  • 2128
  • 5
Лелята на удавилия се Айлян бясна на "Шарли Ебдо"
©

Лелята на Айлян Курди, малкото сирийско момче, което се удави край бреговете на Турция през септември и снимката на мъртвото му тяло, изхвърлено на турски плаж, потресе целия свят, изрази възмущението си от карикатура на племенника й във френския сатиричен седмичник "Шарли Ебдо", предаде Франс прес.

Карикатура в последния брой на седмичника, подписана от Рис, показва перверзен тип, преследващ жена, под заглавието "Какъв щеше да стане малкият Айлян, ако беше пораснал?". Под карикатурата Рис добавя и отговора си: "Щеше да опипва дупета в Германия", визирайки сексуалните нападения в новогодишната нощ в страната, приела най-голям брой сирийски бежанци.

"Това е възмутително, но трябва да го игнорираме", пише Тима Курди, лелята на удавилия се Айлян, в акаунта си в Туитър. Тя живее в предградие на Ванкувър и след Коледа посрещна като бежанци брат си, съпругата му и трите им деца.

Тима Курди изрази мъката си и пред телевизия Си Би Си. "Бих искала хората да зачитат болката на семейството ни", което не е "същото след трагедията", призна тя пред Си Би Си.

Семейството се опитва да се върне към нормалния живот, но карикатурата им е припомнила за болезнения случай и загубата на Айлян. "Несправедливо е да ни причиняват отново болка", заяви Курди.

Карикатурата предизвика остри критики в социалните мрежи. Парижкият седмичник отказа коментар по случая, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

2128 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
pravoslaven hristiyanin

2016.01.20 | 17:19

5
evrein milost nyama,gospojo.te sloradstvat na ni6tetata na horata
насредно

2016.01.20 | 17:18

4
ЕВРЕИН МИЛОСТ НЯМА,ВИНОВНИ ЗА СМЪРТА НА МИЛИОНИТЕ ЕВРЕИ ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СА СИ САМИТЕ ТЕ ,ТОВАСА ЗГАН––––
Симит

2016.01.20 | 17:18

3
И аз се убеждавам, че този Шарли е еврейска провокация. Единствената им цел е да запалят света.

2016.01.20 | 10:59

1
А тя възмути ли се и изрази ли мъката си, когато нейните сънародници масово опипваха и ограбваха жени в Германия? Или с това няма никакъв проблем?
ка 700

2016.01.20 | 14:16

2
ДАНЕСИ БИЛ ТАМ,КАК ТЕ ОПИПВАХА ПО ДУ,ПЕТО ЛИ?, ЗНАЕШЛИ КОЙ?

Добави коментар

Водещи новини