ВВС на САЩ изхвърляли останки на жертви от войните на боклука

  • 10 ноември 2011 13:15

  • 1071
  • 0
ВВС на САЩ изхвърляли останки на жертви от войните на боклука
© gettyimages

Бази на американските военновъздушните сили в щата Делауер изгаряли трупове на загинали във войните и ги хвърляли на боклука, пише в. "Вашингтон пост".

Роднините на жертвите не били уведомявани за съдбата на техните близки в продължение на пет години. В отговор на въпрос на изданието ръководството на ВВС казало, че е имало такава практика. Но тя била прилагана единство и само към части от телата на загиналите, военните, които не са могли да бъдат идентифицирани или на тези войници, чиито роднини са дали съгласие за кремация.
Генерал-лейтенант Даръл Джонс сравни процедурата по изгарянето на телата на жертвите с управлението на медицински отпадъци. "Това бе обичайна практика и тя с течение на времето много се подобри", заяви той.

Жена на загинал в през 2006 г. военен в Ирак, заяви пред изданието, че възмутена от изгарянето на останките на съпруга си. Тя е разбрала тази година, че прахът на нейния съпруг е бил изхвърлен на бунището. "Единствената ми утеха след смъртта му бе, че моят мъж ще бъде погребан с почести. Този мираж бе разрушен след като получих писмо от управителя на моргата", казва жената пред медията.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1071 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини