WikiLeaks разкрива корупционен скандал в Белия дом

  • 17 ноември 2015 12:51

  • 1667
  • 0
WikiLeaks разкрива корупционен скандал в Белия дом
© Wikileaks

Сайтът WikiLeaks публикува 30 часа секретни записи и стенограми за корупция в Белия дом, пише "Монитор".

В скандала за много милиарди долари са забъркани 13 държавни служители от администрацията на президентите на САЩ: 10 на сегашния – Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, 3 на бившия – Джордж Буш младши. В момента се провежда разследване.

По данни на WikiLeaks, корупционният скандал е свързан с годишната програма AbilityOne, по която 3 милиарда долара са били предназначени за заплати на повече от 50 000 души с ограничени възможности. По-голямата част от парите (близо 2,3 млрд. долара) се превежда на други партньори чрез организацията SourceAmerica.

Както съобщава WikiLeaks, почти половината от тази сума отива не при инвалиди, а при организации, които наемат болни с лека форма на инвалидност вместо хора с тежки заболявания и парите на данъкоплатците отиват за субсидии, които увеличават доходите на организацията.

26 от публикуваните записи са от разговори на водещия юрисконсулт на SourceAmerica Жан Робинсън и президента на една от организациите, предоставящи работа на хора в неравностойно положение.

Последвайте канала на

Novini.bg
1667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини