Джон Кери осъди терористичните нападения срещу израелци

  • 15 октомври 2015 21:37

  • 1602
  • 2
Джон Кери осъди терористичните нападения срещу израелци
© Getty Images/Guliver

Държавният секретар на САЩ Джон Кери осъди вълната от терористични нападения над израелски цивилни и заяви, че няма никакво оправдание за насилието, предаде Асошиейтед прес. САЩ подкрепят правото на Израел да защитава гражданите си, каза Кери, който следващата седмица ще посети Близкия изток.

В реч в университета на Индиана той заяви, че работи с израелците и палестинците за стабилизиране на ситуацията. "Остро осъждаме терористичните нападения срещу невинни цивилни. Няма абсолютно никакво оправдание за тези нападения", каза Кери.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли обвиненията, че правителството му използва прекомерна сила в отговор на вълната палестински нападения с хладно оръжие. Израел използва "точно типа и размера легитимна сила", които би използвало всяко друго правителство, изправено пред такива нападения, каза Нетаняху, цитира БТА.

Над дузина палестинци, които Израел идентифицира като нападатели, бяха застреляни през последния месец на насилие. Палестинците заявиха, че това са "извънсъдебни убийства", а САЩ намекнаха, че Израел може би е използвал прекомерна сила в отговор на атаките с хладно оръжие, отбелязва АП.

Нетаняху също заяви, че е готов да се срещне с палестинския президент Махмуд Абас, за да спре вълната от насилие между израелци и палестинци.

Последвайте канала на

1602 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.16 | 14:22

2
i kvo djon keri nemojal da spi ,pyka che my dreme da si cheshe ezika...
AJ4A

2015.10.16 | 14:21

1
Тъпанар, на какво ги осъди?

Добави коментар

Водещи новини