Снежна буря сее хаос в САЩ 2,5 милиона души без ток

  • 31 октомври 2011 08:08

  • 1284
  • 0
Снежна буря сее хаос в САЩ 2,5 милиона души без ток
© gettyimages

Необичайно ранна за сезона снежна буря връхлетя североизточната част на САЩ и предизвика смъртта на най-малко трима души, повече от 2,5 милиона души останаха без електричество заради прекъснати далекопроводи.

Аварийните служби не можеха да овладеят ситуацията. В три щата - Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, бе обявено извънредно положение.

Най-силен бе снеговалежът в Масачузетс, където снежната покривка достигна 55 см. Първите жертви на бурята бяха в Пенсилвания, Масачузетс и Кънектикът. В Спрингфилд (Пенсилвания) възрастен мъж се опрял на ограда, която се оказала под напрежение заради скъсани жици на електроснабдяването.

20-годишен младеж също загина от ток, но не заради случайност, а защото игнорирал полицейските табели и се докоснал до парапет, който бил под напрежение. Третата жертва е в резултат на пътна злополука - човекът загубил контрол над автомобила си на заснежен път.Властите призоваха жителите на "най-затрупаните" райони по възможност да останат по домовете си. Местните медии съобщават за многобройни катастрофи по пътищата и невиждани задръствания.

Ситуацията се усложнява от факта, че заради падналите върху жиците дървета е прекъснато електроснабдяването и съответно светофарите не работят. Според коментари в американската преса листата на дърветата още не са успели да окапят и съответно задържат повече сняг, което довело до отчупване на големи клони и падането на цели дървета заради тежестта.

Поради лоша видимост и падналия мокър сняг стотици полети бяха отменени или самолетите излитаха с голямо закъснения на летищата в Ню Йорк и Филаделфия. Нарушен бе и железопътният транспорт, тъй като голямото количество сняг на релсите пречеше на влаковете да се движат по разписание.

Последвайте канала на

1284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини