Евакуираха стотици заради пожари в Калифорния

  • 18 юли 2015 19:59

  • 1748
  • 1
Евакуираха стотици заради пожари в Калифорния
©

Стотици туристи са евакуирани, след като избухна пожар край голяма калифорнийска магистрала. 1000 пожарникари се борят със стихията, която наложи евакуацията на намиращите се в къмпингите в района, съобщиха от горското стопанство в Сан Бернардино чрез профила си във Facebook, съобщава Дарик.

Областното шерифско управление на Лос Анджелис съобщи, че се е наложила евакуацията и на 130 деца със специални нужди, които са били на лагер в района, а властите се готвят да преместят други 170. По-рано 300 туристи са били извозени с автобуси по-далеч от огнището на пожара.

Пожарът избухна в петък като бързо се разпространи и върху магистрала I-15 на североизток от Лос Анджелис. Пламъците обхванаха някои от платната като шофьорите трябваше да напуснат горящите си автомобили. Близо 30 превозни средства са били унищожени или повредени, а основният път между Лос Анджелис и Лас Вегас е трябвало да бъде затворен. Пожарът е достигнал и до най-малко пет намиращи се в близост къщи, заплашвайки да достигне до още 50 други.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1748 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СПИ6 ЛИ ЮРОДЕ?

2015.07.19 | 05:30

1
дРЕМЕ МИ ЗА ТАЯ ЧИФУТСКА ДЪРЖАВА!

Добави коментар

Водещи новини