Джон Кери излезе от болница и е оптимист за Иран

  • 13 юни 2015 06:34

  • 2047
  • 3
Джон Кери излезе от болница и е оптимист за Иран
© gettyimages

Държавният секретар на САЩ Джон Кери излезе от болница, където бе на лечение за счупен крак, и увери, че в близките дни ще отиде във Виена да приключи преговорите по иранската ядрена програма с цел сключване на историческо споразумение до 30 юни, предаде АФП.

"Разговарях с екипа ни Във Виена. Ще бъда абсолютно, напълно и изцяло участващ в тези преговори. И в момента ги следя и нищо не съм пропуснал. Ще отида във Виена в подходящия момент, в следващите дни, за да тласна напред този решаващ момент от преговорите", заяви Кери, стоейки на патерици пред болницата в Бостън, където прекара десет дни. "Не бях предвиждал да разговарям лично с външните министри (от другите страни от групата 5+1) и Иран до седмица-две", тоест в последните дни на юни, обясни Кери в отговор на журналистически въпроси.

71-годишният Кери бе опериран на 2 юни, след като на 31 май си счупи дясната бедрена кост при падане от колело във Франция близо до швейцарската граница. Тогава той бе на официално посещение в Женева за разговори с иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф.

Лекарят му, хирургът Денис Бърк, заяви, че пълното възстановяване на Кери ще отнеме няколко месеца.

Последвайте канала на

БТА
2047 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
FM

2015.07.15 | 12:19

3
И ние трябва да бъдем оптимисти, че ще си счупи и другия крак.
дали е съвпадфение

2015.07.15 | 12:19

1
това мръсно еврейско същество, която държава посети следва военен конфликт.
Аз

2015.07.15 | 12:19

2
Не съм чул за военен конфликт в Швейцария (за сведение: Женева е в Швейцария!)! Нито във Франция!

Добави коментар

Водещи новини