Двама братя бяха осъдени за планиране на бомбена атака в Ню Йорк

  • 12 юни 2015 07:12

  • 980
  • 0
Двама братя бяха осъдени за планиране на бомбена атака в Ню Йорк
©

Двама братя, американски граждани от Флорида, родени в Пакистан, получиха максимални присъди лишаване от свобода от федералния съд в Маями, след като се признаха за виновни по обвинения в тероризъм, включително в заговор за бомбен атентат в Ню Йорк, предадоха ДПА и Ройтерс.

По-младият от двамата, 22-годишният Раес Алам Куази бе осъден на 35 години затвор за планиране на бомбено нападение в Ню Йорк и осигуряване на материали в подкрепа на "Ал Кайда". По-възрастният, 32-годишният Шехерияр Алам Куази, бе осъден на 20 години затвор, след като призна, че е насърчавал и осигурявал финансова подкрепа за брат си, уточнява БТА.

Припомняме, че двамата мъже бяха арестувани през 2012 година, след като по-младият пътувал до Ню Йорк, за да проучи цели като "Уолстрийт" и "Таймс скуеър".

Атентаторите се признаха за виновни по обвинения в тероризъм през март. Братята признаха също така заговор за нападение срещу федерални служители, докато били в предварителния арест. През април 2014 г. те атакуваха двама шерифи при местене в сградата на съда в Маями. Съдията постанови максималните присъди, въпреки че прокуратурата поиска по-малко години затвор, след като двамата мъже признаха вината си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
980 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини