Вижте стрелците от Тексас (снимки)

  • 05 май 2015 14:41

  • 2660
  • 2
Вижте стрелците от Тексас (снимки)
©

Един от извършителите на стрелбата в Тексас - Елтън Симпсън, е бил под наблюдение на ФБР в продължение на години, съобщи БТВ.

Според съдебни документи Симпсън е бил наблюдаван от 2006 година насам, като през 2011 г. е осъден по обвинение за лъжа. Тогава е разследван за връзки с терористични организации, след като е записан от информатор да казва, че иска да замине за Сомалия и „да се бие с братята си”. С течение на разследването стават ясни все повече факти около двамата стрелци.

Междувременно стана ясно и името на втория стрелец - Надир Сууфи, който е бил близък приятел на Симпсън. Властите на Финикс са претърсили апартамент, в който двамата мъже са живеели. Той не е осъждан и информацията за него е оскъдна.

Елтън Симпсън изповядва ислям от скоро, като е добре познат в Ислямския център във Финикс. В продължение на години се е молил, но последните два или три месеца не е посещавал молитва. Описват го като спокоен и усмихнат човек, неспособен да нарани други хора.

Все още не е ясно как точно Симпсън се е свързал със Сууфи.

Предполага се, че двамата мъже се познават от Ислямския център във Финикс, където се провеждат редовни мюсюлмански молитви.

Вчера „Ислямска държава” пое отговорност за нападението срещу антиислямско събитие в Тексас. Това е първа акция на джихадистите на американска земя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2660 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.28 | 10:57

2
Защо всички джихадисти къде ги показват тука се ми приличат на "Батко Любо " Ангелов от атака.

2015.05.11 | 10:35

1
Прожекцията на най-гледания фиулм "ИД",продължава !Сценаристите от ЦРУ,набират статисти за следващи "атаки" !

Добави коментар

Водещи новини