US училище ограничи ходенето до тоалетна до 3 пъти за два срока

  • 18 октомври 2011 15:31

  • 777
  • 0
US училище ограничи ходенето до тоалетна до 3 пъти за два срока
©

Американското средно училище в град Евъргрийн парк, близо до Чикаго, въведе крути мерки учениците да не бягат от час и им разрешава само три посещения на тоалетните за период от два срока, пише в. "Чикаго трибюн".

Изданието намеква, че учащите се трябва да имат много здрави мехури, за да изпълнят директивата на училищното ръководство. Ако все пак се поддадат на естествените си нужди повече от три пъти, те ще трябва да се включат в допълнителни часове занимания, за да компенсират отсъствието си.

Директорът на учебното заведение Бил Сандерсън е горд от въведената строга мярка. От една страна, благодарение на нея, учениците вече няма да губят от ценния учебния материал, докато висят над дъската. От друга, ограничението ще разубеди онези недобросъвестни младежи, които често използват WC-та, за да бягат от час.

Сандерсън изтъкна, че ползването на тоалетните през 5-минутните междучасия не се наказва, а само по време на учебните занимания.

Майки на ученици посрещнаха на нож "безумното" според тях разпореждане. 5-минутните паузи не били достатъчни за всички физиологични нужди. Родителката на 15-годишната Доминик се жалва пред репортер на вестника, че дъщеря й страда от уринарна инфекция и "стискането", докато е в час, ще усложни здравословното й състояние.

Други родители негодуват, че забраната свиквала децата да задържат и в извънучилищните часове. Учениците не смеели да се изпишкат преди да хванат автобуса и стискали докато се возят. Но от друсането позивите за облекчаване ставали още по-силни и те едва се прибирали сухи вкъщи.

Последвайте канала на

БТА
777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини