Споделената отговорност е водещ принцип, обявиха от ДЕА пред Бъчварова (снимки)

  • 25 март 2015 13:54

  • 1262
  • 2
Споделената отговорност е водещ принцип, обявиха от ДЕА пред Бъчварова (снимки)
© МВР

През втория ден от посещението си в САЩ вицепремиерът по коалиционната политика и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. проведе срещи с ключови за България партньорски служби - Федералното бюро за разследване (ФБР) и Службата за борба с наркотиците (ДЕА), съобщиха от пресцентъра на МВР.

По време на срещите бяха обсъдени аспекти на противодействието на международния тероризъм и наркотрафик, свързаните с тях дейности на организираната престъпност.

Коментирани бяха и конкретни последващи стъпки в двустранното сътрудничество - обучение в България и САЩ на правоохранителни служители, обмен на успешни практики по противодействието на насилствения радикализъм.

"Споделената отговорност е наш водещ принцип в работата - ако вие имате сигурност, и ние имаме сигурност", споделиха представителите на ДЕА.

Беше обърнато специално внимание на усилията, които България полага в областта на граничната сигурност и противодействието на феномена "чуждестранни бойци". По време на срещите вицепремиер Бъчварова запозна американските партньори с конкретните мерки по охраната на българската граница, подчертавайки ролята на България като външна граница на ЕС.

По-късно през деня Бъчварова проведе срещи с помощник-държавния секретар за Европа и Евразия Виктория Нюланд и с координатора на Държавния департамент по въпросите на контратероризм Тина Кайданау.

По време на разговора с Кайданау бяха препотвърдени високите нива на сътрудничество между българските и американските контратерористични звена.

Беше изявена готовност за съвместно двустранно сътрудничество по конкретни въпроси, както и за разширяване не многостранното сътрудничество в рамките на Глобалния контратерористичен форум.

Последвайте канала на

1262 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.30 | 19:22

2
Lelee tia a gledaa kat izwynzemno !
локо

2015.03.30 | 19:21

1
Разтвори гъза широко!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини