Къртицата на ЦРУ поздрави носителка на Оскар

  • 23 февруари 2015 09:13

  • 1682
  • 2
Къртицата на ЦРУ поздрави носителка на Оскар
©

Едуард Сноудън поздрави носителката на Оскар Лора Пойтрас, предаде РИА Новости.

Филмът Citizenfour, разказващ за човека, който разкри как американската Агенция за национална сигурност и ЦРУ са подслушвали хиляди хора по цял свят, бе отличен от Американската кинокадемия за най-добра документална лента. "Когато Лора Пойтрас ме попита дали може да заснеме нашите срещи, аз отначало бях настроен скептично. Тя ме убеди и нашите срещи дадоха резултат. Филмът е прекрасен и заслужава признание", е заявил Сноудън. Той изрази надежда, че Citizenfour ще накара още много хора да гледат филма.

Пойтрас от своя страна при получаването на статуетката на Американската киноакедемия изказа благодарности към Къртицата на ЦРУ, който й изпращал кодирани писма по електронната поща под псевдонима Citizenfour (Гражданин 4).

Американецът от лятото на 2013 г. се намира в Москва заради разкритията. САЩ обвиняват Сноудън в разкриване на поверителна информация и други престъпления. Той може да получи за всяко обвинение по 10 години затвор.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1682 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
леля ти

2015.07.29 | 17:20

2
Дали пък отиването на Сноудън в Москва не удари поредния плесник на САЩ?Затова ли толкова искат да унощожат Русия?Е,не само това има и други причини...

2015.02.25 | 03:22

1
A ZA6tO IOZEF RACINGER SI PODADE OSTAWKATA KATO PAPA VUV VATIKANA

Добави коментар

Водещи новини