Барман искал да убие председателя на Камарата на представителите в САЩ

  • 14 януари 2015 07:25

  • 876
  • 0
Барман искал да убие председателя на Камарата на представителите в САЩ
©

Барманът от Охайо Майкъл Хойт признал, че искал да убие председателя на Камарата на представителите на Конгреса Джон Бейнър, защото чул гласове, които му казали, че той е "дяволът", предадоха световните агенции.

Хойт обмислял да отрови Бейнър - третият по ранг държавник в Съединените щати след президента и вицепрезидента. Той го заплашил с убийство през октомври миналата година, след като бил уволнен, сочат документи на полицията на Капитолия, охраняваща Камарата на представителите и Сената. На Майкъл Хойт са предявени обвинения в подготовка за опит за убийство, предаде БТА.

Той работел като барман в клуб в Уест Честър, Охайо, и там често сервирал на Бейнър, който бил член на клуба, посочва Ройтерс. На 29 октомври той се обадил на спешния телефон 911, съобщил собственото си име и помолил да предадат на баща му, че съжалява. На пристигналия полицейски служител Хойт казал, че бил уволнен от клуба и нямал време да сложи нещо в питието на Бейнър. Уволненият барман освен това казал на полицая, че чул гласове, които му казали, че е Исус Христос и че ще убие Бейнър, защото той олицетворявал злото и защото е виновен за епидемията от ебола. След като бил разпитан от полицията, Хойт бил настанен в психиатрична клиника в Синсинати.

"Председателят Бейнър е уведомен и искрено благодари на ФБР, на полицията на Капитолия и на местните власти в Охайо за усилията им", съобщиха властите в Охайо.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини