Русия: Действията на САЩ за ПРО са неприемливи

  • 06 октомври 2011 10:36

  • 1113
  • 0
Русия: Действията на САЩ за ПРО са неприемливи
©

Русия смята за неприемлива политиката на свършените факти на САЩ при разполагане от елементи от системата за противоракетна отбрана (ПРО), предаде РИА Новости.

В изявление на министерството на външните работи в Москва се казва "Смятаме за неприемлива практиката на САЩ да ни поставя пред "свършени факти" по отношение на противоракетната отбрана на Европа. Тези действия се предприемат без да се допитат до всички заинтересовани страни и могат да заплашат сигурността в евроатлантическия регион. Ако тази политика бъде продължена, то шансът, създаден от срещата Русия-НАТО в Лисабон през 2010 г., може да бъде пропуснат". Дипломатическата централа на Москва коментира уговорката между САЩ и Испания за разполагане на елементи от системата на територията на европейската държава. В същото време Вашингтон не гарантира, че радарите и ПРО няма да бъде насочена срещу Русия.

Генералният секретар на НАТО Андер Фог Расмусен вчера заяви, че ПРО ще бъде готова напълно през 2018 г. Той привества и договорите за разполагане на елементи от системата в Полша, Румъния и Турция.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1113 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини